Upute za objavu virtualne šetnje na Facebook stranici

Tri su koraka koje treba napraviti

  1. Instalirati aplikaciju na Facebooku
  2. Kopirati html kod iz virtualne šetnje
  3. Zaljepiti html kod na facebook

Idemo korak po korak:

NAPOMENA: Facebook je uveo novo pravilo po kojem stranica mora imati minimalno 2000 lajkova da bi se na nju mogla instalirati bilo kakva aplikacija.

U Facebook pretraživanju upišite “Woobox Custom Tab” i kliknite na “Woobox Custom Tab” aplikaciju koja će Vam se pokazati na vrhu liste.

kako-fb01

 


Otvorit će se stranica aplikacije i tu kliknite na “Install Page Tab”

kako-fb02


Odaberite svoju stranicu na koju želite instalirati aplikaciju i kliknite na “Add Page Tab”

kako-fb03


Na Vašoj stranici će se pojaviti “Welcome” tab. Kliknite na njega i na “Configure Page Tab”

kako-fb04


S lijeve strane kliknite na “Edit” i dolje uključite “Source”

kako-fb05


Sada u drugom prozoru preglednika otiđite na Google Karte i otvorite svoju virtualnu šetnju na bilo kojem mjestu. Odaerite mjesto i pogled koji želite da se prikaže na Vašoj Facebook stranici.
kako-naweb01


U gornjem lijevom uglu, kod naziva firme nalazi se ikona sa tri točke. Kliknite na nju i u izborniku kliknite na “Podijeli ili ugradi sliku”.
kako-naweb02


Na vrhu odaberite “Ugrađivanje slike”. Zatim s lijeve strane odaberite veličinu prozora koji će odgovarati prostoru na vašoj Facebook stranici. Obično je to “Velika” 800 x 600 px. Sa promjenom veličine – mijenja se i prozor tako da odmah vidite o kojim veličinama se radi. Nakon što ste odabrali veličinu – iskopirajte liniju html koda koja Vam je prikazana (desni klik mišem i “kopiraj” ili Ctrl+C na tipkovnici).

kako-naweb03


Vratite se na svoju Facebook stranicu.

Kliknite unutar polja za unos i sa CTRL+V zalijepite kopirani kod. Ili kliknite desnim klikom i iz menija odaberite “Paste as plain txt” kako bi zaljepili prije kopirani html kod.

Ne zaboravite kliknuti sa “Save Settings” na dnu stranice.

kako-fb06


Kliknite s lijeve strane na “Tab Settings” i s desne strane promijenite sliku ako želite i promijenite ime taba (ovdje smo ga nazvali Google Street View).

kako-fb08


Još zadnja stvar, kliknite na “Više” i odaberite “Upravljanje karticama”

kako-fb09


Na popisu kartica (tabova) jednostavno kliknite na željenu karticu, držite pritisnutog miša i odvucite karticu gore ili dolje, dok ne dobijete željeni poredak kartica.

Kliknite na Spremi.

kako-fb10


I to je to. Tab (ili kartica) se prikazuje u redosljedu koji ste odabrali a u njoj Google Street View virtualna šetnja.

kako-fb11

U Woobox postavkama još je moguće postaviti “Share Settings” opciju da vam se, iznad virtualne šetnje, pojavljuje gumb za dijeljenje.