Za više informacija i ponude možete nas kontaktirati putem online forme ili nazovite 091 7890 448

Što je Google Street View Trusted program?

Google Street View Trusted program je nastavak Street Viewa (virtualne šetnje po ulicama) unutar poslovnih prostora. Google koristi istu “street view” tehnologiju za prikaz, ali za fotografiranje koristi fotografe koji su certificirani za fotografiranje u 360 stupnjeva, kako bi potencijalnim klijentima što bliže približili prostor u koji žele ući.
Ne. Google Street View Trusted fotograf NIJE zaposlenik Googla i ne prima plaću od Googla. On je samostalni fotograf certificiran od strane Googla za fotografiranje, uređivanje i objavljivanje virtualnih šetnji na Google Street View. Prošao je školovanje u Googlu, položio ispite (teoretske i praktične) i Google konstantno kontrolira njegove fotografije kako bi bio siguran da drži zahtjevanu kvalitetu.
The Virtual Tour will help your business by enhancing the business’s web profile on Google’s database, leading more local searchers to you’re your tour and also add this tour to your Google’s Map page. With millions of searches done daily, weekly, monthly, just by having your tour on these sites, you have a better chance to be found than your competitors.
Iako Google to ne potvrđuje konkretnim brojkama - vidimo iz prakse da se firme koje imaju Street View virtualnu šetnju bolje pozicioniraju na pretraživaču. Ipak je to Googlova usluga i Google na taj način nagrađuje firme koje ju koriste i promoviraju.
Panorama ili panoramska fotografija u ovom projektu je fotografija koja prikazuje prostor u krugu od 360 x 180 stupnjeva sa mjesta na kojem se nalazi fotoapart. Znači, vidi se sve u krugu ali i gore i dolje. Kao da stojite u jednom mjestu, okrenete se u krug oko sebe i onda pogledate u plafon iznad sebe i pod ispod sebe. Sve što vi vidite sa jednog mjesta - sve to će biti vidljivo na jednoj panoramskoj fotografiji (osim vrlo malog kruga direktno ispod fotoaparata)
Cijena ovisi o veličini i rasporedu vašeg prostora. Za konkretne ponude najbolje da nam pošeljete upit.
Nakon obavljenog fotografiranja ispostavljamo vam fakturu koju je potrebno platiti u dogovorenom roku. NAKON primljene uplate - mi ćemo početi obrađivati vaše fotografije i slati ih Googlu.
Nema NIKAKVIH dodatnih troškova. NIKAKVIH. Sve je hostano (besplatno) na serverima Googla, ne plaćate ni hosting, ni bandwith, ni domene - NIŠTA.
Nema nikakvih ograničenja. Virtualna šetnja će na Googlu biti dok ju vi ne maknete. Razmislite malo, koju drugu reklamu možete koristiti neograničeno?
Google ima jako puno usluga koje se plaćaju. Nije sve na Googlu besplatno. Ovdje Vi ništa ne plaćate Googlu. Plaćate samo fotografa za posao koji je odradio (fotografiranje, uređivanje, objavljivanje fotografija i virtualne šetnje).
To ovisi o veličini vašeg prostora. Fotografiranje prostora do 100 m2 neće trajati ni sat vremena.
Nakon fotografiranja čekamo na vašu uplatu. Po primljenoj uplati počinjemo obradu fotografija i slanje na Google server. To može potrajati nekoliko dana i ovisi o broju fotografija (panorama). Nakon što se sve fotografije na Googlovom serveru - potrebno je od njih napraviti virtualnu šetnju - povezati ih, zamututi sva lica, registarske tablice i ostale identifikacijske elemente na fotografijama. Kada je sve spremno za objavu - Googlu treba 2 do 3 dana da bi se virtualna šetnja pojavila na vašoj Google plus stranici i na Google Mapama.
Vi odlučujete o tome što ćemo fotografirati. Fotografirati ćemo samo prostorije koje vi želite pokazati. Ali uzmite u obzir da sve prostorije moraju biti povezane od ulaza do zadnje prostorije i da nije moguće neki dio prostorije ne prikazati. Fotografira se u 360 stupnjeva, znači sve uokolo, gore i dolje. Sve. Google nam ne dozvoljava velike popravke u PhotoShopu. Možemo popraviti neku sitnicu (fleku na zidu) ali ne smijemo micati namještaj, dodavati zidove, mijenjati boje ili dodavati neke elemente kojih nije bilo u trenutku fotografiranja. Zato sve dobro pripremite, uredite koliko najbolje možete. Ipak će to biti vidljivo na Googlu sljedećih nekoliko godina.
Google traži da sva lica osoba (i na fotografijama) budu zamućena. Također sve registarske tablice na automobilima moraju biti zamućene. Ukoliko baš želite da se lice neke osobe ne zamućuje - to je moguće ali ćete prije fotogrtafiranja morati potpisati poseban dokument kojim dajete dozvolu Googlu da objavljuje fotografije sa vašim prepoznatljivim licem.
Fotografirat ćemo onda kada to bude najpraktičnije za vas, u dogovoru s vama. Već imamo iskustva sa fotografiranjem od 3 do 6 ujutro, vikendima, poslije ponoči... Bilo kada.
Naravno. Google Plus stranica je vrlo slična Facebook stranici. Sami možete u svakom trenutku dodavati fotografije na nju, pisati objave, reklamirati se… Dapače, što ste aktivniji to će vaša stranica biti bolje pozicionirana na Googlu (i to besplatno)
Naravno, fotografije koje ste vi objavili možete u bilo kojem trenutku maknuti sa svoje Google plus stranice. Fotografije (panoramske) iz virtualne šetnje može maknuti samo fotograf koji je certificiran za objavu na Google Street. Uzmite u obzir da, ako maknete jednu panoramu, morate na to mjesto staviti drugu d abi virtualna šetnja opet bila povezana u jednu cjelinu.
Google može koristiti virtualnu šetnju i u drugim svojim proizvodima, sadašnjim i budućim. ALi ne brinite zbog toga, to samo zači još više besplatne reklame za vas!
Jednostavno počistite sve prostorije, pospremite što ljepše možete, promijenite sve žarulje koje ne rade i ne zaboravite da su to fotografije u 360 stupnjeva. Vidi se SVE uokolo, gore i dolje. Nije moguće sakriti ili preskočiti ni jedan čošak u kojem je ostao đumbus.
To je moguće ali čete prije fotogrtafiranja morati potpisati poseban dokument kojim dajete dozvolu Googlu da objavljuje fotografije sa vašim prepoznatljivim licem.
Sami provjerite na Google Maps. Ali, ako trenutno nema - vrlo skoro će imati.
Da, u svakom trenutku nas možete kontaktirati i mi ćemo napraviti update. Tada nije potrebno fotografirati sve ispočetka, moguće je samo fotografirati mjesta koja su se promijenila (što jako smanjuje troškove)
Naravno, na svim računalima, tabletima i mobitelima na kojima radi i običn Street View
Da, dovoljno je da kliknete DVA PUTA na ikonu žiroskopa i vaš mobilni telefon će svaku Street View virtualnu šetnju prikazivati u VR modu.
Da, moguće je virtualnu šetnju ubaciti i svoj Facebook Page. Detalje upute kako to napraviti pogledajte ovdje.
Da, moguće je virtualnu šetnju uključiti na svoje web stranice. Detalje upute kako to napraviti pogledajte ovdje.
Ugovorom vi dobivate prava na korištenje tih fotografija, obavezujete se platiti fakturu a Googlu dajete dozvolu da objavljuje vaše fotografije. Bez tog potpisa nećemo ni početi fotografirati.
Ugovorom dobivate prava na neograničeno korištenje fotografija.
Google preporuča jednu panoramu svakih 3 - 4 metra (ili manje). To ispada oko 1 panorama na 10 m2, ali ovisi o tome kako je prostor koncipiran, kakav je namještaj u njemu (npr da li su visoke police u trgovini preko kojih se ne vidi ili je to restoran sa stolovima).
Virtualna šetnja se stvara tek na serveru Googla i zbog toga vam je ne možemo pokazati prije nego bude objavljena na Googlu.
Zato što Google ima stroga pravila kako se treba fotografirati da bi dobro ispalo na Street View prikazu. Čak i kad bi imali odgovarajuči aparat, odgovarajući objektiv, odgovarajuću panoramsku glavu i naučili i napravili točno po njihovim pravilima - još uvijek se prvo trebate prijaviti u Street View Trusted program, biti prihvaćeni i dobiti pristup sistemu za objavu panorama.
Google